Začetki

Me veseli, da sva se srečali! Greva na kavo pa ti povem nekaj o sebi? Super. Jaz bom žitno. Z mlekom, seveda. Tako... Kje naj začnem? Mogoče s poroko? Ja, dajva začeti s poroko. Poročila sem se, ko sem komaj zakorakala v svoja dvajseta. Od vedno sem si želela, da bi si mlada ustvarila družino in ko je prišel G., sem vedela, da bi znal biti ta pravi zame. Nisem se motila. Dobrih deset let kasneje... and we are still going strong! :) Študirala sem socialno pedagogiko in ko sem pri 21 rodila prvega otroka ter sklenila, da si bom stvari vzela bolj na izi, je seveda spadalo zraven, da sem si za porodniško namesto faksa vzela dodatno izobraževanje (sarkazem). Postala sem svetovalka za naravno načrtovanje družine po sistemu FertilityCare in začela voditi svoje prve klientke.

Rojstvo Rumenordeče

Ker se z vsakim otrokom prerodi tudi moja identiteta, sem že v nosečnosti s svojim drugim sinom začutila, da je čas za spremembo. Odločila sem se za korak na svoje. Med drugo porodniško na faksu (ja, profesorji so me že skoraj pozabili), ko sem imela polne roke že z dvema razgrajačema, sem začela graditi svojo individualno pot. Poleg pisanja člankov za mlade, sem začela načrtovati svoje prve delavnice za ženske na temo cikličnosti in poroda, svoja zanimanja pa sem uspešno združevala z raziskovalnimi nalogami na fakulteti. Rodila se je spletna stran Rumenordeča, ki je postala portal za vse moje ideje, misli, delavnice in predavanja.

Deklica je!

Ob delu, ki je usmerjeno v ženske, sem si na tiho želela, da bi se v mojem naročju nekega dne znašla tudi prav moja deklica. Prišla je v kaos koronskih zaprtij, zaključevanja gradnje naše hiše in naročje mame, ki je poskušala hendlati vse, kar ji je življenje takrat namenilo - predvsem polno glavo novih idej in premalo časa za njihovo realizacijo. Prinesla mi je novega ognja, kot da vse, kar ustvarjam za druge ženske, na koncu koncov ustvarjam zanjo. Rodili so se prvi spletni programi, ki so sedaj glavni del mojega ustvarjanja ter prekvalifikacija na metodo naravnega načrtovanja družine NeoFertility.

Rada imam...

Tole je na kratko moja zgodba in tudi zgodba Rumenordeče. Sem družinska duša, ki (večino časa :D ) obožuje svojega moža in otroke. Rada imam dneve, ko lahko v naprej pripravljam jedilnike in se sprehajam od grede do grede, da populim plevel. Rada imam trenutke, ko se sončim pred našo hišo, berem o najnovejši temi, ki jo raziskujem in imam s prijatelji potem razgrete intelektualne debate. Rada imam jutra, ko z bosimi nogami zakorakam po rosni travi, da nahranim tri kokoši in se z njimi na kratko pogovorim. Rada imam obdobja, ko se pripravljam na novo predavanje, ko me tema posrka v svojo zajčjo luknjo in samo iščem trenutke, ko bom o njej lahko brala in poslušala še več. Rada imam moževe trapaste šale, čeprav so zgolj redko smešne. Rada veliko razmišljam in pišem. Rada ustvarjam za Rumenordečo.